Incasso

Incasso en gerechtsdeurwaarder Nijmegen

Als ondernemer heeft u een goede relatie met uw klanten. Als deze relatie verstoord dreigt te worden, bijvoorbeeld doordat uw rekening niet wordt betaald, levert dat vervelende situaties op. Laat de situatie niet uit de hand lopen en kies voor de professionele aanpak van Via Optima Gerechtsdeurwaarders in Nijmegen. Het innen van de vordering is onze prioriteit. De wijze waarop, tactvol en met respect, is onze specialiteit.

Incasseren met behoud van de relatie

Het feit dat u een vordering uit handen geeft, hoeft niet automatisch het einde te betekenen van de goede relatie met uw klant. Via Optima Gerechtsdeurwaarders doet er alles aan om deze relatie te behouden. Wij begrijpen hoe waardevol deze relatie voor u is. Het is de kunst om de verhoudingen goed te houden en toch op tijd uw geld te ontvangen. Daarbij schiet Via Optima Gerechtsdeurwaarders hulp. Wij benaderen uw debiteur met respect, waardoor de relatie niet onnodig beschadigd wordt.

Waarom een deurwaarder inschakelen?

Via Optima Gerechtsdeurwaarders heeft het gezag en de wettelijke bevoegdheden die bij een incassobureau ontbreken. Op het moment dat er een procedure gevoerd moet worden, heeft u echter de gerechtsdeurwaarder nodig. Kiest u toch eerst voor een incassobureau? Zorg er dan voor dat u te maken heeft met een kundig en betrouwbaar kantoor.

Dagvaarden als uw klant niet betaalt

Wanneer de incasso niet wordt voldaan, kunt u besluiten uw relatie te dagvaarden. Hiervoor moet u een deurwaarder inschakelen. U bent hiervoor bij Via Optima Gerechtsdeurwaarders aan het juiste adres. In tegenstelling tot een incassobureau, kan Via Optima Gerechtsdeurwaarders zelf dwangmiddelen inzetten om de vordering te innen. Wij kunnen een gerechtelijke procedure opstarten en op deze manier, via de rechter, een vonnis verkrijgen. Nadat het vonnis is uitgesproken, kunnen wij al onze ambtelijke bevoegdheden inzetten om betaling te krijgen. Gaat u in eerste instantie toch in zee met een incassobureau? Dan zal dit bureau ook een deurwaarder inschakelen bij de betekening van de dagvaarding en de uiteindelijke executie van het vonnis.

Beslaglegging en ontruiming

Via Optima Gerechtsdeurwaarders heeft daarnaast de mogelijkheid om met een vonnis van de rechter of een uitgevaardigd dwangbevel, beslag te leggen op inkomsten, inboedel of andere waardevolle goederen van uw relatie. Ook kunnen wij ontruimingen uitvoeren op grond van een vonnis van de rechter, bijvoorbeeld bij huurschuld en overlast.

Advies over incasso en dagvaarding

Advies behoort ook tot onze dienstverlening. U kunt bij ons ook altijd advies inwinnen over de beste weg om uw vordering te incasseren. Ook kunnen wij adviseren over de (juridische) haalbaarheid van uw zaak. De kosten van een gerechtelijke procedure zijn immers aanzienlijk. Deze gerechtelijke kosten komen overigens normaal gesproken ten laste van de debiteur.

Incasso voor particulieren of privézaken

Ook particulieren kunnen ons inschakelen voor het incasseren van openstaande facturen. Wilt u weten of u de juiste stappen heeft gezet om uw relatie tot betaling aan te zetten? En overweegt u de vordering uit handen te geven? Wij helpen u graag op weg naar een passende oplossing.

Voordelen van een deurwaarder inschakelen

    • Wij kunnen snel en daadkrachtig handelen
    • Alle diensten onder één dak: daarmee bespaart u tijd én kosten
    • Geen loze dreigementen: als het nodig is, kunnen wij uw klant dwingen tot betalen

Weten wat Via Optima Gerechtsdeurwaarders voor u kan betekenen? Neem contact op en we vertellen u graag meer.